Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

CliMate Brunch #5 Fenntarthatóság és pénzügyek

Időpont: 
2016. március 31. - 08:30

 

Fenntarthatóság és pénzügyek - Felelős Bank 

1921 óta, amikor megszületett az első etikus bank, 15 hasonló jellegű bank nyílt szerte a világon. Magyarország is követte ezt a példát 2010-ben. A közösségi bankok hálózatot hoznak létre, összekötik az ügyfeleket szociális projektekkel, lehetőséget adva számukra, hogy éves jövedelmük egy részét egy konkrét terv támogatására juttassák, adott esetben a klímaváltozás negatív hatásait csökkentve ezzel. A befektetéseknél nemcsak a profit maximalizálása a cél, hanem a létrehozott társadalmi, környezeti haszon is.  

Az ötödik üzleti reggeli meghívott előadója Kun Szilvia a MagNet Bank civil és közösségi kapcsolatok osztályvezetője, aki a fenntarthatóság elveire alapozott üzleti döntéshozatal és felelősségvállalás mechanizmusáról számol be.

A MagNet Bank alapelvei között szerepel a minél átláthatóbb banki működés, a fenntarthatóság elveire alapozott üzleti döntéshozatal és felelősségvállalás.Az ügyfelek beleszólhatnak a bank közösségi tevékenységébe. Az etikus banki működésre jellemző termékek mellett a hagyományos banki értékek és célok is jelen vannak.  Az előttünk álló társadalmi változásban kiemelt fontosságú az egyének és a közösségek szerepe, pénzügyi tudatossága és felelősségvállalása. A pénzünkkel, hétköznapi döntéseinkkel jelentős hatással vagyunk a világban történő változásokra.

Az előadás során fény derül arra, hogyan valósulnak meg a gyakorlatban az etikus pénzkezelés alapelvei. Hogyan állhat egy pénzintézet a társadalmi felelősségvállalás szolgálatában?

Kiknek szól?

Olyan fenntartható fejlődés iránt érdeklődő cégek részvételét várjuk, akik már rendelkeznek éghajlatvédelemmel kapcsolatos célkitűzésekkel és akár már megtették az első lépéseket ezek elérése érdekébe VAGY akikben még egyenlőre csak lehetőségként merült fel, hogy egy olyan irányba mozduljanak el, ami a klímaváltozás negatív hatásait csökkentheti.

Hogyan zajlik?

A rendezvény egy - az adott témában kiemelt cég kéviselőjének 10-15 perces bemutatkozásával kezdődik.  Ezt követően minden résztvevőnek lehetősége nyílik egy rövid bemutatkozásra az általa képviselt cég nevében és megoszthatja, hogy milyen kapcsolatokat, együttműködési lehetőségeket illetve segítséget keres a jelenlévők között. Végül egy ízletes reggeli mellett kötetlenül folytatódhat a beszélgetés.

Részletek

Időpont:            Március 31, 9:00-11:00 Regisztráció: 8:30-tól
Helyszín:          Kőleves étterem emeleti terem - Budapest, 1071, Kazinczy utca 37.
Részvételi díj:   3900 Ft

Regisztráció:     Az oldal alján, lejjebb görgetve

A CliMate Brunchon való részvétel 2 Hello Holnap pontot ér! Ezt a helyszínen lévő QR kód beolvasásával szerezheted meg.

A rendezvény Fenntartható Étterem minősítéssel rendelkező étteremben zajlik.

 

Regisztrálj az eseményre

Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
Feliratkozom a Klímainnovációs Közösség hírlevelére